Tuesday, 6 November 2012

PERBAHARUAN DIRI :)

Bismillah walhamdulillah. celik celik mata, subhanallah.. tangan, jari kaki, gigi, lubang hidung, semua pun masih sempurna. Tengok IC, masih berstatus Islam, alhamdulillah. Tapi sejauh mana aku berIslam ? *berteleku sambil tangan di dagu*. Termenung muhasabah sejenak, smbil regang regangkan badan penangan tidur di dapur. Selesai segarkan diri dengan wudhuk, dan bersenam Subuh (solat subuh, solat di hening pagi + sejuk + menyegarkan ! ^_^) alhamdulillah untuk ke-double-triple kalinya, sebab Allah masih mengizinkan aku untuk menjadi seorang yang lebih baru harini. Dengan Iman yang cuba untuk diperbaharui, dan dengan syahadah yang baru dan yang pertama-tamanya untuk hari ni.

to be shocked !
YA ALLAH, BLOG NI SEMAKIN MATANG !
hehe, insya-Allah. sedang cuba dimatangkan seiring pematangan diri *upps*agar mudah dimanfaatkan oleh orang lain jugak :)
#depends pada keperluan masa. ^_^

bukan aku yang sempurna meninginkan berjuta juta follower sampai dapat award and capture capture gambar kejayaan duniawi yang seketika,
bukan aku yang cun melecun menginginkan pujian dari pembaca yang hot-melehot,
bukan aku yang serba alim yang menginginkan setuja tingkat respect dari mereka yang masih mencari damai di hati
dan semua nya pun bukan lah aku melainkan aku hanya manusia biasa
yang menginginkan kebaikan buat diri sendiri,
yang sekadar mampu berkongsikan apa yang termampu.
segala ilham yang bernas mahupun ber-nas hanyalah hadiah sementara dari Allah, tapi setiap yang tersilap tu adalah lahir dari kekhilafan diri sendiri :D

assalamualaikum.

2 comments:

  1. Berkenaan quran percuma yang anda mahu hdiah pada kwan non muslim anda,tolomg hubungi saya di pospenamaya@gmail.com dan serahkan di sana nanti maklumat NAMA PENERIMA,ALAMAT PENERIMA ,NMBOR TELEFON PENERIMA... SEMUA MAKLUMAT ADALAH COMPULSARY..

    ReplyDelete
  2. wasalam.. masya-Allah.. saudari saya takleh balas panjang di sini ..saya akan balas komen saudari di email sebab sekarang keadaan x mengizinkan.. apa2pon teruskan berdakwah..kalau ada 100 orang islam macam saudari di malaysia,insya-Allah islam akan terus berkembang dan berkembang dalam kalangan non muslim..

    ReplyDelete